Hitta en sport som passar dig

Kanske du länge tänkt att det är dags att börja med en sport, men du vet inte vad? Kanske du ägnade dig åt något när du var yngre, som det är dags att ta upp igen? Ett tips annars är att kolla med dina vänner, vad de gillar att ägna sig åt. Det är ju rätt bra att råd från sportiga vänner eller sådana du vet är sportintresserade. Du kan också diskutera med din partner om vilken sport du ska välja och se om det är något ni kan göra tillsammans. Börjar ni träna intensivt, kolla då in fitline-sport.se för att läsa mer om kostillskott som kan passa.

Testa olika sporter

Här nedan får du tips på ett gäng sporter du kan testa på om du vill.

Frisbee golf/ disc golf

Denna sport kan vara en anomali för de flesta men konceptet med frisbeegolf är enkelt. Sporten liknar traditionell golf men istället för att använda en klubba och boll, används en frisbee i dess ställe. Frisbeen kastas in i en serie olika kedjenät från en uppsättning "tee pad". Målet är att kasta frisbeen i så få kast som möjligt medan varje kast "räknas" precis som är fallet i golfreglerna. Frisbeegolf är en fantastisk sällskaplig sport som kan spelas solo men det är mycket roligare att spela som ett lag.

Rullskridskoåkning

Rullskridskoåkning är definitivt en mindre "sportig" sport men får dig ändå upp så att du rör på dig. Det finns inget riktigt slutmål, bara träna och njut. Det är en fantastisk sport att bli sällskaplig med (även om den kan avnjutas ensam). Förutom att uppmuntra till hälsosamt umgänge är rullskridskoåkning lätt för lederna, vilket gör det till en fantastisk sport för alla, oavsett åldrar, som lider av lite svagare leder och vill ha något som har liten effekt. Såvida du inte ramlar omkull alltså.

Badminton

Är tennis något du funderat på men känner att det inte riktigt vad du letar efter inom en sport? Lösningen kan vara att testa badminton. Badminton spelas med badmintonracket och antingen en fjäderboll av plast eller fjäder. Främjande av blodcirkulationen och sänkt blodtryck ger fördelar som förbättrad lunghälsa och hälsosammare hjärtfunktion.

23 Nov 2022