Styling av hår - bästa hemligheterna från hårsalongerna

Frisörer kan alla knep som finns för att få ditt hår att se fantastiskt ut. Nu kan du ta del av deras hemligheter, tips och tricks!

Hemlighet #1: Du kan schamponera dagligen

Schamponering dagligen helt okej, speciellt om du har fett hår. Schampon är i dessa dagar skonsamma nog att användas dagligen; det är fönarna, plattängerna och locktängerna som gör störst skada. Så om du har superoljigt hår, schamponera dagligen. Försök bara att låta håret lufttorka eller gå lätt på värmeprodukterna.

Hemlighet #2: Smutsigt hår är lättare att styla

Stylister föredrar om du inte tvättar håret på morgonen efter en updo; smutsigt hår är lättare att forma och håller frisyrer bättre. Om du har en stor kväll framför dig och vill ha en sofistikerad updo, hoppa över att tvätta håret i förväg. Det kommer att göra det mycket enklare att forma ditt hår till en fransk twist eller en chic chignon.

Hemlighet #3: Skaffa runway-hår med kardborrerullar

Om du vill att ditt hår ska ha en riktig kropp, skaffa dig några kardborrerullar. Fint, rakt hår kan ibland vara svårt att rulla. Men stylister har funnit att det kan hjälpa att spritsa fint hår med en flexibel hårspray och locka det med ett järn innan du rullar det på en kardborrerulle. Det ger ditt hår det grepp det behöver, och efter att du tagit ut rullarna har du fantastisk kropp och volym.

Hemlighet #4: Vill du ha sexiga, röriga, "Just Off the Beach"-vågor?

Om du vill ha sexiga, rufsiga vågor, hoppa över permanenten och använd en saltspray istället. Du kan köpa en kommersiell spray, eller så kan du göra din egen med vatten och stensalt. Spraya rikligt, skruva håret och låt det lufttorka med vacker konsistens.

Hemlighet #5: Du kan ge dig själv en professionell föning

Föningssalonger poppar upp över hela landet. För cirka 300 kr kan du få en perfekt föning som håller ett par dagar till en hel vecka, beroende på din hårstruktur. Men om du vill spara pengar kan du få salongsvärda resultat genom att göra din egen fantastiska föning.

En ordentlig föning är lite arbetskrävande, men när du väl har fulländat den kommer du inte att gå tillbaka till salongen för de där föningarna på 300 kr.

Hemlighet #6: Luggar är heta, se bara till att du får rätt lugg

Det finns inget som en lugg för att ta bort år från ansiktet eller uppdatera en tråkig frisyr. Och den goda nyheten är att luggen är het, het, het just nu.

En väldigt het look just nu är trubbig lugg i kombination med långt, rakt hår. Sexig. Speciellt med perfekta höjdpunkter. Inte redo för den tjocka luggen? Prova sidsvept lugg i kombination med långa lager. Att lägga hår i lager med lugg fungerar bäst eftersom det är mindre boxigt samtidigt som det låter håret växa ut utan att se för extremt ut om du bestämmer dig för att växa ur trenden. Se bara till att din sidsvepta lugg träffar mitten av dina ögonbryn – kortare och du kommer att se äldre ut.

Hemlighet #7: Ja, du kan bli blond eller rödhårig

Vissa hudtyper fungerar bättre med vissa färger än andra. De flesta kvinnor med olivhy (tänk Jennifer Lopez eller Linda Evangelista) kan komma undan med vilken hårfärg som helst: Blond, svart, brunett och till och med röd. Kvinnor med rosa toner har det svårare och kan inte bli för drastiska. Men tro det eller ej, rosa hudtoner tenderar att fungera bra med röd hårfärg. När det gäller att bli blond, om du var ganska blond som barn på sommaren, så är du en bra kandidat för att bli blond som vuxen. Men flickor med olivhy med svart eller brunt hår kan också se bra ut som blonda. Låt en stylist hjälpa dig att välja rätt ton för dig.

Hemlighet #8: Hemligheten till "Piece-y" hår

Du vet vilken look du är ute efter. Det där långa, vågiga håret där vågorna verkar falla i bitar. Vissa stylister svär att det är det perfekta snittet. Det är det definitivt, men du behöver också rätt produkt. För att få den "piece-y" looken, vill du ha långa lager: Hår som bara är en längd duger helt enkelt inte. Din stylist vill också lätta upp hårets tjocklek genom att texturera. Texturering lättar i princip belastningen och ger håret den kropp som behövs. Texturering ger också håret tjocklek vid rötterna, vilket gör att det faller i sexiga, mjuka vågor.

När du har det perfekta snittet, glöm dock inte produkten. En bra pomada som rinner genom håret hjälper till att separera bitar.

Hemlighet #9: Buns är coola, bara håll dem lösa

Updos är inte bara för bal, nyår och Lois Lane. En lös, ledig updo är ett snabbt sätt att se sammandragen ut. Fingerkamma bara håret till en låg, rufsig bulle eller knut och fäst med en hästsvanshållare och spännnålar. Och snälla, lämna det snäva, ballerina-göra för dansarna.

Hemlighet #120 Vänta inte för länge innan färgjusteringar

Om du får din färg bättrad regelbundet (ungefär var 28:e dag) kan du faktiskt hålla ditt hår från onödiga skador. Att inte vänta för länge innebär att din stylist inte behöver färga hela ditt huvud på grund av färgen bleknar. Under tiden täcker du upp rötterna med ett hårfärgskit hemma. Även om det finns fantastiska root-touch-up-kit där ute, kommer ett vanligt färgkit räcka. Och oroa dig inte för perfekt matchning, det kommer sannolikt inte att hända på ett salongsfärgningsjobb och ingen kommer att märka det. Byt ut borsten som medföljer satsen och använd en ren mascarastav istället (du kan köpa dessa på vilket apotek som helst).

12 Apr 2023