Så bränner du fett och kalorier

För att gå ner i vikt, så gäller det att göra åt mer kalorier än vad du äter. Det gäller även att få till en bra fettförbränning. Det sistnämnda kan du få hjälp med via fettförbränningstabletter. Läs mer om dessa på fitnessfrank.se. För att bränna kalorier, så finns det en del andra saker att göra. Först och främst att röra på dig. Ju mer tid som ägnas åt att träna och ju mer kraftfull träning, desto fler kalorier förbränns. Din kropp kommer att bränna kalorier under tiden du tränar men även efter träningspasset.

Bygg muskler och bränn kalorier

När du tränar använder du dig av dina muskler. Detta hjälper till att bygga muskelmassa och muskelvävnad förbränner fler kalorier - även när du är i vila. Det mest effektiva sättet att öka ämnesomsättningen och bränna fler kalorier är genom aerobic träning och styrketräning. 

Styrketräning blir extra viktig när vi blir äldre, när vår ämnesomsättning tenderar att sakta ner. Ett sätt att stoppa detta är att lägga till lite styrketräning till ditt träningspass minst ett par gånger i veckan. De största musklerna (och därmed de största kaloriförbrännarna) finns i låren, magen, bröstet och armarna.

Drick koffeinhaltigt grönt eller svart te

Koffein är ett stimulerande medel, och stimulantia tenderar att öka antalet kalorier du bränner. En trolig orsak är att de ger dig ett kortsiktigt intryck av att du har mer energi, vilket kan innebära att du rör dig mer. Koffein kan också orsaka metabola förändringar i kroppen som kan resultera i fler kalorier som bränns.

28 Nov 2022