Egenheter

Alla har vi våra egenheter, eller hur? Jag är en ganska tjejig tjej i allmänhet, gillar mode, smink och att hänga med tjejgänget. Men så har jag ett intresse som jag inte delar med någon annan jag känner och det är svärd. Min fascination för svärd har funnits med mig så länge jag kan minnas och när jag var liten var jag säker på att jag varit samuraj i ett tidigare liv, haha! En bästis till mig är superfascinerad av hajar, vilket hon är väldigt ensam om i vår sfär. 

Samuraj

Jag har en dröm om att få åka till Japan och göra en resa i svärdens spår, för det är mest den typen av svärd som lockar mig, även om jag förstås är ganska stolt över våra vikingars svärdsmide. Det är smidigheten och skärpan i de japanska svärden som lockar - och det att man med ett samurajsvärd i handen inte behöver vara vare sig stor eller stark för att kunna bekämpa sin motståndare.

Jag har redan en liten svärdsamling hemma men är sugen på ett litet tillägg och suktar ofta i nätbutiker. Igår hamnade jag på Fritid & Prylar och några av deras svärd lockar riktigt ordentligt.

Nästa steg är förstås att börja lära sig använda svärden, men jag är rädd för att det är för svårt och att jag inte är vidare duktig. Det skulle vara så sorgligt att jag kanske hade tappat intresset för svärd helt och hållet.

29 May 2019