Funderar du på att skaffa katt?

Går du i tankarna att skaffa katt? Att ha en katt som sällskap är inte fel. Du kan välja att köpa en kattunge, eller att ta hand om en äldre katt. Dock är det en del saker att tänka på före, eftersom det innebär en hel del ansvar att ha ett djur. För att på bästa sätt ta hand om katten, läs bra tips på husdjursrevyn.se. Du bör ha tid för att ta hand om katten, är du borta mycket är det inte bra. Även om katter är mer självständiga än hundar så ska de inte lämnas ensamma allt för ofta.

Tänk även på att en katt, den kan bli upp till 20 år gammal. Så det gäller att du har ett liv där katten passar in, även om flera år.

Lär dig mer om katter

Om du inte haft katt tidigare, så är det bra att läsa på och lära dig mer om dem, innan du skaffar en katt. Du måste ju veta hur du på bästa sätt kan sköta din nya vän. En katt kostar pengar, varje år. Det är inte bara inköp, utan det är kattmat, leksaker, försäkring, kattsand och veterinär. Veterinären är för dels vaccinering och annat, men även om katten blir sjuk. Det gäller att du är medveten om dessa kostnader. 

En del katter gillar att vara själva, andra vill ha kompisar. Så det kan vara bra att veta att du kanske måste ha två katter och inte bara en. 

29 Sep 2020