Gå in nya skor utan att få skavsår

Det spelar nog ingen roll vad det är för skor man köper. Det kan vara finskor, ankelboots, stövletter eller annat, men alla kan ge en skavsår, eller skoskav i början. Skor är ju ofta lite hårda till att börja med. Fötterna är inte vana vid de nya skorna heller. Det går dock att motverka detta på ett par enkla sätt. Så har du köpt dam boots, herrskor, eller andra sorters skor, följ mina tips.

Bästa tipsen för att gå in nya skor

Första tipset är värme. Det hjälper till att forma och mjuka upp, särskilt om det är skor i läder. Kroppsvärme är bra, så börja atgt gå i dem inomhus.

Det går även att ha dubbla strumpor i skorna till att börja med. Skavsårsplåster är även det bra, i förebyggande syfte, ta på det innan du får blåsor. 

Det gäller även att köpa skor med rätt storlek från början. De ska inte vara för små eller för stora, för då kommer det att bli skavsår. 

Det du inte ska göra när du precis har köpt nya skor är att ta på dig tunna strumpor och köra en långpromenad utomhus när det är kallare väder. För det är verkligen att be om att få skavsår. 

Det kan även vara bra att se över dina fötter, kanske du behöver fotvård? Förhårdnader och för långa tånaglar kan även det göra att skorna sitter fel och kan då ge dig skav på dem. 

21 Dec 2019