Hälsofördelar med att ha häst

ridning

Jag har en kompis som äger flera hästar, som jag besöker ibland och rider ut med. Jag red mycket som ung, men sedan blev det andra intressen som kom istället. Jag har dock haft funderingar på att skaffa häst. Kanske en häst på foder först, så att man vet om det är något som passar en. Vet att det finns stallplats hos min kompis. Då kanske jag måste investera i lite saker bara, som ridbyxor, ridstövlar och hjälm. Samt sadel, schabrak, hästtäcke, träns med mera. Läste det att det är en massa bra hälsofördelar med att rida och att ha häst. Det är ju bra, jag gillar att vara hälsosam.

Vad finns för hälsofördelar?

Det finns som sagt många fördelar med att rida och ha häst. Dels ger det en bättre fysik. Läste att en lättare tur med hästen bränner 210 kcal på 30 minuter. Sedan så är det även bra mot stress, det ger bättre självförtroende och en ökad kreativitet. Sen så är det ju så att hålla på med hästar kräver ansvar, tålamod, mod och självförtroende. Det ger en bättre karaktär. 

Att hänga i stallet är bra med, man umgås med andra, man sköter om hästen, man är ute i friska luften mycket.

Det tål att tänkas på

Kanske jag ska satsa på att ha en häst på foder nu i sommar, för att se om det är något jag vill fortsätta med och kanske till och med köpa mig en egen så småningom?

 

 

12 May 2019