Hur borstar man egentligen?

Ja, just det, hur borstar man egentligen sina tänder? Hur kan det nu vara så viktigt att man skriver en hel blogg om det? Ja, att borsta tänderna är faktiskt mycket viktigare än vad man tror. Häromdagen upptäckte jag det alldeles i onödan när jag blev tvungen att betala en skyhög tandläkarräkning. Inte till mig utan till mannen. Han hade börjat slarva med tandborstningen. I alla dessa år har han aldrig haft ett enda besvär med sina tänder, inte ett hål, medan jag alltid lyckades pricka rätt varje gång jag gick till tandläkaren.

Lätt tro tänderna inte behöver borstning

Då är det lätt att tro att tandborstning inte behövs, då man aldrig har haft ett enda hål. Men skillnaden förut med numera, är att han har börjat snusa, och då förändrades hans tänder. Plötsligt blev de mer mottagliga för karies. Så därav den skyhöga tandläkarräkningen. Gissa om vi båda tyckte den var onödig. Det blir till att borsta tänderna nu. Vi ska också köpa elektriska tandborstar, förutom sätta igång med nya tandborstvanor.

Det är ju så inne med tandblekning

I stället för tandblekning tror jag det är bättre att ha en ren mun, istället för vita tänder. Det är lätt att bara tänka på yta när det handlar om munhygien. Jag såg till och med ett reportage om en dam som hade lagt på nya tandytor på framtänderna. Tänka sig att ha en fin tandyta, men alldeles ruttna tänder bakom. Jag ryser bara jag tänker på det. Då är det faktiskt bättre att borsta tänderna ordentligt. Jag ska i alla fall göra det!

25 Jul 2017