Några vardagliga sminktips...

Hur ska man sminka sig till vardags? Brukar du sminka dig? Jag sminkar mig alltid när jag ser för bedrövligt trött ut. Jag tycker att jag då ser mindre trött ut och jag vågar se mig själv i spegeln efter att jag sminkat mig. Att sminka sig till fest, tror jag de flesta kan. Det är bara att köra maxat. Då lägger man ordentlig foundation, lägger på en rouge, sminkar ögonbrynen, lägger på flera lager ögonskugga och maxat med mascara. Det är inte så svårt. Men hur sminkar man sig till vardags, så det inte ser ut som man är på väg till dansklubben? Framför allt om man jobbar på bank, eller någon myndighet vill man ju inte sminka sig för kraftigt. Lite grann är däremot snyggt.

Några gyllene regler

Här kommer några bra tips, som kommer från bloggen Sminktips.

  1. Ha rätt sminkredskap. Det är mycket värt att ha rätt sorts borstar för olika saker. Tänk såhär; ju större borste, desto större yta ska den täcka i ditt ansikte. Så den största borsten går till foundation, de smala till att lägga en linje runt ögat, eller på ögonbrynen. Ha gärna en ögonbrynsborste som är lite grövre än de andra.
  2. Börja sparsamt med smink. Behöver du mer lägger du på det. Det är lättare att lägga på mer smink, än att ta bort för mycket smink. Så tänk – less is moore.
  3. Markera de drag du har istället för att täcka sådant du är missnöjd med. Fyll ögonbryn. Markera ögonfransar. Lägg på ett läppglans till vardags. Det brukar räcka.
  4. Följ med i sminktrender, det brukar ge utdelning. Gör inte som du alltid brukar. De finns många bra knep som man inte tänkte på förut. Både sminket och sättet att sminka sig går framåt och förbättras.
22 Sep 2017