När får man göra bröstförstoring?

Jag har sett så många unga, vackra tjejer med alldeles perfekta bröst. Jag har sett söta tjejer med utstående, perfekt runda bröst. Den som har sett plastikopererade bröst vet vad jag pratar om. De är trådsmala, men har bröst som en gravid, väntande mamma. De har bröst som är alldeles för perfekta, de är opererade. Och jag undrar varför unga, vackra tjejer inte kan vara nöjda med hur de ser ut? De är mitt i sitt livs blomning, och de opererar brösten. Jag kan själv tycka det är sorgligt.

När får man göra bröstförstoringar?

Det viktigaste är att man har slutat växa vid tidpunkten för ingreppet. Bröstförstoringar är de allra vanligaste plastikoperationer som görs. Är man under 18 år, behöver personen få föräldrarnas tillåtelse att göra det. Det är nämligen inte helt riskfritt att göra bröstförstoringar. Det är många saker som kan hända. Här nämns några av de risker man utsätter sig för, enligt siten plastikkirurgistockholm.com.

Implantat kan fallera

De flesta operationer går bra, och den som blivit opererad kan glädjas åt snygga bröst, men ibland kan något gå fel. Implantaten kan vecka sig. På utsidan kan de ses som vågor, gropar eller veck. De kan också komma för nära varandra. Man gör fickor i brösten där man planterar bröstimplantaten, men i värsta fall kan de komma för nära varandra och implantaten lägger sig för nära varandra. De kan också komma för långt ner, om fickan de lagts i har gått sönder.

15 Sep 2017