Rengör med ättika!

Har ju skrivit om ekologisk rengöring, av en själv, men det är även bra att tänka på när det kommer till städning. Det går att göra rent en massa saker hemma, med produkter från skafferiet. Ättika är ett bra sätt att göra rent olika saker. Rengöring med ättika är ett enkelt sätt att få saker rena!

Hur gör man rent med ättika?

Rengöring med ättika kan ske på lite olika sätt, beroende på vad det är du ska göra rent. Ättika, ättikssprit, ättiksyra är samma sak, så har du det hemma så kan du snart få det rent! Att rengöra med ättika är ett gammalt husmorsknep som dessutom fungerar mycket bra. Förutom att ättika är bra mot fläckar så har den en konserverande effekt. Det håller bakterier och mögel borta.

Ättika är antibakteriellt så det är utmärkt att använda på ställen där bakterier gärna fäster, så som i köket, eller i badrummet. Du kan blanda hälften ättika, hälften vatten i en sprayflaska och använda. Även missfärgningar i toalettens krök går att ta bort med hjälp av en skvätt åttika. Häll i, låt det verka och sedan borsta rent och spola.

Kaffe eller te-fläckar på muggar, koppar och porslin går att få bort med ättika. En fuktig trasa, med lite ättika och gnid bort.

Ättika tar även bort dåliga lukter och kan vara bra att ställa fram. De är även  bra mot bananflugor, så du kan ju få två bra saker med en skål ättika framme!

9 Feb 2018