Snyggare cigaretter med el

Det är inte många som känner till e-cigaretter, därför slår jag här ett slag för den saken. E-cigaretter är gjorda för att gå på el. I stället för att elda din cigarett, laddar man e-cigaretten med el. Sedan häller man nikotin-juice i den, drar ett bloss och får i sig nikotin. Med e-ciggen får du inte i dig de samma skadliga mängder som med de vanliga cigaretterna. Det sägs att vanliga cigaretter innehåller så många som 4000 skadliga ämnen, däribland tjära, kolmonoxid och arsenik. Ja, många vet inte vilka gifter som finns i cigaretterna, och vem är det som har sett till att människor inte känner till det? Tobaksindustrin tjänar miljoner på att vanligt folk förstör för sig själva. Med det sagt kan du själv räkna ut hur illa det står till.

E-ciggen är mycket snyggare

Jag måste säga att e-ciggarna är mycket snyggare än vanliga cigaretter. Vanliga cigaretter blir bruna och fula. De luktar illa. Dessutom förstör du luften för din omgivning. Det gör du inte med e-cigaretter. Dem kan du röka var som helst. Det enda som kommer ur dig när du röker dem är vattenånga. Jämför det med att släppa ut tjära, kolmonoxid och arsenik! Då är valet ganska enkelt. För den som vill sluta röka är också e-ciggen ett bra val. Med den får du i dig nikotin, som vanligt men slipper de gifter du annars får i dig. Dessutom är det många som har svårt att sluta med själva vanan att ha en cigarett i munnen. Den är som en napp - äh, jag skämtar bara! Men den psykologiska vanan att få en paus från det man höll på med och dra in cigarettrök är ganska stark. Du behåller vanan att dra in cigarettrök, men den är inte lika skadlig. Bra, eller hur? Så vad väntar du på?

De flesta finns på nätet

Av konstiga skäl finns det få e-cigaretter att köpa i vanliga tobaksaffärer. Varför vet jag inte. Det kanske ligger i de stora tobaksbolagens intresse att folk inte byter till e-cigaretter, vad vet jag? Det finns i alla fall en e-cigghandel som jag kan rekommendera, som har bra priser, som heter eqcigs.se. Du kan ju börja med att gå in där och kika i alla fall, det är ju inte bråttom att bestämma sig. Men jag hoppas du börjat tänka i andra banor med denna blogg. Lycka till!

13 Jul 2017