Buffé på min födelsedag

Måste bara visa vad jag bjöd på, på min födelsedag. Det var bara jag och fyra av mina kompisar. Jag hade städat och gjort fint. Sedan bjöd jag på buffé från en catering på Södermalm, och det var så gott. Det var sallader, goda ostar, skinka av olika slag, det var wraps, juice, små pizzor, pajer, munsbitar med lax och ingefära – den var en höjdare. Alla hittade något som de gillade, så det var verkligen lyckat.

Gick ut efteråt

Sedan gick vi ut och roade oss. Det finns så många mysiga ställen på Södermalm, i Stockholm. Jag tycker det är skönt att kunna gå på en pub på Södermalm utan att det dräller killar som vill bjuda en på drinkar - och sedan tycker att man är skyldig dem något i gengäld. Jag skulle inte vara bekväm med någon som gjorde så mot mig. Jag betalar hellre mina egna drinkar än få någon som förväntar sig något i utbyte. Om det händer brukar vi snabbt dricka upp och sedan gå till nästa ställe. Fniss.

Pubkultur på tjejers villkor

Här i Sverige är det faktiskt shysst att vara tjej. På andra ställen är det nästan omöjligt att vara tjej och vilja gå på pub. Inga ställen nämnda men min erfarenhet ä den att det är helt okej i Sverige, men på andra ställen, får man stämpeln att vara en "dålig" tjej om man är ute på puben. Det är så konstigt, för killar ses inte som "dåliga" om de är ute. Det är så orättvist. Nåja. Färdiggnällt om den saken.

Älskar mina kompisar

Jag är så glad för mina tjejkompisar, de gör mitt liv till något som är värt att leva. Jag skojar inte! De är smarta, shyssta, uppmuntrande, lojala...Vi har känt varandra så länge. De är bara bäst! Vi har så kul ihop, och de är så coola. Älskar dem!

7 Aug 2017