Vad är hälsa för dig?

Vad är hälsa för dig? Hälsa är ju mer än ett papper från doktorn som visar att du har bra puls, bra blodtryck, bra levervärden och så vidare, vad man nu kan mäta. Hälsa, åtminstone för mig är ju så mycket mer än vad olika tester kan tala om. Framför allt handlar det om hur du känner dig. Mår du bra, ja då känner du dig mer hälsosam än den som känner det tvärtom.

Hälsa är ju allt som är du

Hälsa är så mycket mer än testvärden. Hälsa är hur du mår, hur du sover, hur du äter och hur du känner dig. Mår du inte bra psykiskt blir det svårt att säga att du har en bra hälsa. Många tänker att hälsa bara har att göra med hur din kropp mår, men det är svårt att hålla fast vid det. Är du deprimerad mår du inte bra. Hälsa är även psykisk hälsa.

Ät dig till hälsa

Vi mår också ungefär som vi äter. Äter du skräpmat kommer du inte att må särskilt bra. Äter du däremot bra och hälsosam mat kommer du att må bra. Sitter du stilla kommer din kondition att bli allt sämre. Rör du istället på dig, kan du få en bättre kondition. Vi drunknar ju snart av alla tips på hur vi ska banta, gå ner och förlora kilon och så vidare. I mitt tycke handlar det ju inte om det. Strunta i kilona, det viktiga är att din kropp mår bra, och det gör den om du äter bra mat och rör å dig.

17 Aug 2017