Viktigt ta hand om tänderna

Tänderna, de är en av kroppens viktigaste delar egentligen. Utan dem är det svårt att tugga mat till exempel. Många tänker sig inte för när det kommer till tänderna. De borstar morgon och kväll men så är det bra med det. Dock kan det vara så att man måste göra mer tandvård än så. Har man otur kan man få slitna tänder. Det kan bero på en massa saker, men om man ser att man börjar få det, så är det viktigt att besöka tandläkaren så att du får den hjälp du behöver för att motverka det.

Besök tandläkaren minst en gång per år

Tyvärr är det allt för många som låter bli att besöka tandläkaren. Det kan vara för att man tycker det är för dyrt eller för att man har tandläkarskräck. Dock är det så att om du inte går dit, så kan problem med tänderna förvärras så att när du väl gör ett besök kommer få göra en massa åtgärder. Det är bättre att gå en gång om året, så att hål kan upptäckas i tid, att du kan ta bort tandsten och så vidare.

Sköt om tänderna 

Utöver att borsta tändera två gånger om dagen är det bra att använda tandtråd, munskölj och så vidare. Det för att din mun och dina tänder ska må bra. Det finns en massa bra tips på hur du bäst sköter om dina tänder. Du kan fråga din tandläkare om råd. 

14 Sep 2018