Viktigt välja bra dagkräm

Det kan kännas svårt att välja rätt ansiktskräm. Det är ju inte så att man har vare sig tid eller lust att testa en massa olika alternativ på egen hand. Dock kan du på skonhetsguiden.se se olika alternativ för att lätta hitta det som passar dig. För att hitta rätt kräm för dig, så är det bra att ta reda på vad du har för hudtyp. 

Olika hudtyper har olika behov

Vi har alla olika typ av hud, som behöver olika saker. Är det så att du har en hud som lätt blir torr, ja då är det bra med en fetare kräm som ska återfukta rejält under dagen. Om du har fet hy, då kan det vara bättre med en dagkräm som är gelbaserad, detta för att dämpa känslan av att huden blir sådär oljig under dagen.

För hudtyper mitt emellan dessa båda, alltså en blandad hudtyp, då är det bra att använda produkter som äterställer balansen på bra sätt. Det finns produkter anpassade för blandhy. 

Det brukar stå på produkterna vad för hudtyp de passar till så det är därför det är viktigt att du tar reda på vad du har för hudtyp, så att det går lättare hitta rätt kräm.

Anledningen till att använda en kräm för ansiktet är för att den ska hjälpa dig att bibehålla din naturliga fuktbalans och därför gäller det att hitta ett alternativ som fungerar för just dig och den hy du har. 

11 Oct 2020