Wellness-Upplevelse

Alla kan vi behöva ett break från vardagen, jag personligen föredrar en riktig paus med wellness och avslappning. Jag gillar behandlingar, både för fötter, ansikte och kropp, men även spa och annan avslappningslyx.

Att gå på en wellnessbehandling är otroligt skönt och avkopplande, oavsett om man går själv eller med en eller flera vänner. Jag tycker att det är en toppenpresent att ge bort till mina släktingar och nära vänner när det är födelsedagar. Att bjuda på en massage, fotbehandling, ansiktsmask eller liknande brukar vara uppskattat och välbehövligt i den stressiga vardagen vi lever i. En väninna till mig och jag var på Yasuragi en hel helg. Vi njöt för fulla muggar. Den helgen kommer jag knappast glömma bort. Mer spaweekends och wellness till folket!

Jag har varit på flera olika spa och behandlingar genom åren och jag har flera favoriter. Ett av mina favoritställen för avslappning är definitivt Falkenberg Strandbads Spa och spat på Hotell Tylösand som ägs av ingen mindre än Per Gessle. En av mina favorita behandlingar måste vara turkiskt bad, så kallad hamam. Då får man både basta, bada i jacuzzi, skrubba hela kroppen, bubbelmassage och oljemassage. Huden känns helt fantastisk efteråt! För den som reser till Turkiet och vill uppleva lite wellness så är hamam ett måste. Det är inte så dyrt heller, det ligger runt 300-500kr och då är man där i cirka 2 timmar. Med andra ord mycket billigare än en massage här hemma. Men här hemma får vi betala lite mer och det är det absolut värt!

Kommande tre månader så fyller flera av mina nära tjejkompisar år, min syster samt min mamma. Tanken är att de flesta ska få någon slags wellnessupplevelse istället för materiella ting. Materiella ting köper dom ändå själva och har (i min åsikt) alldeles för mycket av redan! Jag hoppas och tror att dom faktiskt uppskattar en spabehandling eller liknande, för det är svårt för vissa att lägga pengar på avkoppling. Då är det bättre att jag ser till att dom får släppa vardagsstressen en stund. Det bästa är att man känner sig så himla fräsch efteråt och lyxar till det med en hotellnatt. Det bästa med hotellnätter är inte bara att man slipper bädda efter sig, utan hotellfrukosten är det bästa. Så vill man ha en fantastisk wellnessupplevelse så ska man välja med övernattning. Det är så himla mysigt, avslappnande och skönt att slippa tänka på städning, matlagning och liknande efter man fått en avkopplande behandling.

25 Aug 2017